kedd, november 15, 2005

Tökéletes finálé

A záró fordulóban Nagymaros csapatával mérkőztünk meg, idegenben. Az indulás előtt a már jól megszokott helyen a tahisi CBA-nál gyülekeztünk. A megjelentek létszáma pont kiadta a kezdőt valamint két cserére is lehetőséget adott. A csapattal utazott idegenbe a korábban többször is emlegetett „B” közép. Tagjai Raul anyukája, Atek és Zsolti édesapja és nem utolsó sorban Gyula ’bá.
Amikor megérkeztünk a nagymarosi pályára a következő transzparens látványa fogadott: „Első a foci!!!”. A dolog szépség hibája csak annyi volt, hogy mellette körülbelül az Aranycsapat idejében használt pálya terült el. Amit a helyiek kukoricatermesztésre hasznosítottak. Az eredménye ma is látható, hiszen jelenleg is kaszálatlanul terül el az öltözők mellett. Lentebb egy sokkal korszerűbb a mai követelményeknek megfelelő pálya látható.
A csapat a zord időjárási körülmények miatt a szokottnál tovább maradt az öltözőben. Majd egy minden izmot, megmozgató bemelegítést végzett. A kezdőcsapat felállása a következő volt: Riki -BMW, Faragó, Csücsök, Paci- Atek, Zsolti, Lóri, Dani- Raul, Maróti - cserék: Ricsi, Bendi. A bevonulás és köszöntések után a kapitányok kézfogója következett. Most is, mint korábban már jó néhány alkalommal a csapatkapitány - a hétvégén éppen Raul- adta át az ellenfélnek a hivatalos Dunakanyar zászlót.
A kezdő sípszó után mind két csapat óriási elánnal esett a másiknak. Ezt az eredmény is hűen tükrözte. Sokáig 0-0-át mutatott az eredményjelző. Bár sorra építettük fel támadásainkat, ezek közül egyik sem hozott gólt. Míg nem, Atek megindulását az ellenfél csak szabálytalanul tudta megállítani. A bíró rögtön 11-est fújt. Az ítélet végre hajtója, Raul volt aki eddig rengeteg bűntetőt értékesített, de ezt most kihagyta. Maradt 0-0 az állás. Sok-sok hazai és vendég helyzet után, Maróti Peti egy csodálatos gólt szerzett. Amit, ha közvetít a Sport tv, egy álló hétig ez menne az Eurogoal- ban. - Ne csüggedj Peti , ha jól hallottam akkor benne lesz a következő 50 bombagól CD mellékletben .- Ám a bíró ezt nem látta gólnak, bár a nézők többsége megadta volna. A félidő végéig maradt a 0-0-ás eredmény.
Rövid taktikai értekezletre bevonultunk az öltözőbe, majd folytattuk ott ahol abba hagytuk.
Az eligazításnak meglett a gyümölcse. A második félidőnek a kb. tizedik percében Balázs Dani káprázatos 50 méteres beadása után Maróti Peti egy laza sarokmozdulattal átemelte a kapus felett a labdát, így az állást 1-0-ra alakította (Elmondása szerint be akarta bizonyítani, hogy ő is tud olyan gólt rúgni, mint a Szedla, sikerült! J ) . A csapatot a gól , csak még jobban feltüzelte. Még több támadást vezettünk, aminek következmény képp majdnem mi kaptunk egyet. De Ludányi Zsolti a helyén volt, és kivágta a labdát a gólvonalról /Köszi Zsolti!!/ . A vége felé beálltak a cserék is. Előbb Ricsi, majd pedig Bendegúz. Mind a kettőjükön, illetve a csapat minden tagján látszott az a hihetetlen odaadás, amivel tavasszal már komoly eredményt érhetünk el.
A végeredmény Dunakanyar S.E.- Nagymaros 1-0.

C-c BMW!!!