csütörtök, május 25, 2006

A berni "csoda" emlékére

A múlt hétvégén Iklad ellen, idegenben léptünk pályára. A csapat létszámával most is akadtak gondok, de ahol a szükség ott a segítség! A serdülő játékosai pedig kisegítették a csapatot. Köszönjük! Néhány meghatározó egyéniség ez alkalommal hiányzott a keretből. Ezek után a kezdő a következő képpen nézett ki: Lóri – Csabi, Faragó, BMW, Janó – Atek. Zsolt, Raul, Dani – Roland, Szedla. Cserék: Paci, Maróti, Kondor, Béla.
A kezdősípszó előtt a résztvevő csapatok köszöntötték a kilátogató szurkolókat és üdvözölték egymást. – A játékvezető, mintha már ekkor tudta volna a végeredményt, mert gratulált a hazai csapatnak. – A kezdés pillanatától kezdve a mi akaratunk érvényesült. A látottak alapján ez nem is volt meglepő. Az már annál inkább, hogy a vezető találatot az ikladi csapat érte el (1-0). Nem is késlekedtünk a válasszal, Szedla révén egyenlítettünk (1-1). Ez az eredmény a félidő végére megint az ellenfél javára alakult kedvezően (2-1).
Következett a szünet, amikor is egy cserét alkalmaztunk, amiből kettő lett; a megsérült Zsolt helyére Ádám állt be. Ő Lórit váltotta a kapuban, így ő a mezőnyben jeleskedhetett tovább.
A második játékrészben nagyot fordult a világ. Rövid időn belül sikerült előbb kiegyenlíteni (2-2), majd pedig a vezetést is megszerezni (2-3). Mindkét alaklommal Szedla révén a csapattal együtt működve. Majd következett a mérkőzés első, de nem utolsó furcsa döntése. Előbb egy vitatható bűntető, amit az ellenfél csak a szerencsének köszönhetően tudott értékesíteni (3-3). Nem sokkal ezután újra bűntetőt fújt a bírói síp, egy kiállítással megfejelve a dolgot. Így 10 emberre fogyatkoztunk és egy gólos hátrányba kerültünk (4-3), csak hamar kettő lett (5-3). De a csapat nem adta fel! Megmutattuk, hogy tíz emberrel is veszélyesek vagyunk. Újra kiegyenlítettünk (5-5). Ám a hátra lévő időben nem csak a szerencse, hanem a bíró sem fogta pártunkat! Ennek tudatában a végeredmény nem meglepő, 7-5 a hazai csapat javára.
Az idősebbek azt mondják hasonló bírói teljesítményt legutóbb az 54-es’ berni világbajnoki döntőn, láttak Akkor, ott, egy világbajnoki címtől fosztotta meg a csapatot a „csoda”. Most ezt csak 3 pont bánja.

Iklad - Dunakanyar
7-5
BMW