kedd, május 20, 2008

Kemény volt a kötelező, Tahitótfalu - Szob 2-0 (0-0)




































































Kemény volt a kötelező

Hétvégi soros ellenfelünk Szob volt, hazai pályán. Feladatunk ezúttal sem volt könnyű. Hiszen a lehetséges győzelem mondhatni, hogy kötelező volt, és mint tudjuk ezek a legnehezebbek. Mert az ősszel nagyarányú (8-2) győzelmet arattunk idegenben. A találkozó előtt csak egy valami volt biztos, még pedig a mindig lelkes és hűséges „B-közép” jelenléte.
A mérkőzés kezdetétől érződött, ez a Szob is sokat változott legutóbbi találkozásunk óta. Szervezettebbek és gyorsabbak is lettek. Tehát ez sem könnyítette meg a helyzetünket. Az első percektől kezdve nagy volt a nyomás mind a két kapu előtt. A miénket sok esetben Kugi bravúrjainak köszönhetően maradt érintetlen. Hasonló helyzet persze a vendég kapu előtt is adódott, de gól ott sem született. Ez a fajta eredménytelen labdázgatás egészen a félidő lefújásáig tartott (0-0).
A szünetben egy kapus csere történt Kugi helyére Riki állt be.
A második játék részt onnan folytattuk, ahol abbahagytuk. Helyzetek egymás után, de gól sehol. Pedig ebben a kiélezett helyzetben most még az is ellenünk dolgozott. Teltek múltak a percek és a helyzetek, majd egyszer csak egy okos emelés után Zsolti talált a kapu és ezzel megszerezte a vezető találatot is (1-0). Szokták mondani: „ Addig üsd a vasat amíg meleg!”, nos mi is így folytattuk. Hiszen egy újabb remekbe szabott beadást követően ismét csak Zsolti neve került fel az eredményjelzőre (2-0). Aki ezzel meg szerezte önmaga és csapata második gólját. A véghajrában még volt egy teljesen jogosan megítélt bűntető, amit azonban Mák Bence nem váltott gólra. Így maradt a végeredmény: Tahitótfalu – Szob 2-0.

BMW